SKŁADNIKI:
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 100 g selera korzeniowego
- 2 średnie ziemniaki
- 500 g kalafiora
- jogurt naturalny
- migdały do dekoracji
- natka pietruszki do dekoracji
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Cebulę i czosnek kroimy oraz smażymy na patelni z oliwą z oliwek. Warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do czosnku i cebuli, następnie podsmażamy. W garnku gotujemy półtora litra wody. Wrzucamy podsmażone warzywa do wody i gotujemy, aż będą miękkie. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie blendujemy warzywa. Można podawać z pietruszką oraz płatkami migdałów, opcjonalnie można dodać łyżkę jogurtu naturalnego do każdej porcji i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz